Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 eetlepel olijfolie
- ½ teentje knoflook
- ½ sjalot
- 50 g kippengehakt
- Peper en zout
- Provençaalse kruiden
- 50 g zongedroogde tomaatjes
- 50 g fetakaas
- 100 g veldsla
- Fijngehakte peterselie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Was de courgette en snij hem in de lengte doormidden. Haal het vruchtvlees eruit met een lepeltje en houd het vruchtvlees apart. Besprenkel de courgette met een klein beetje olijfolie en zet ze voor een kwartier in de oven.
Doe de eetlepel olijfolie in een kookpot en pers het teentje knoflook erin uit. Snijd de sjalot in kleine stukjes en voeg bij de knoflook. Bak tot alles glazig is. Voeg het kippengehakt toe aan de gestoofde sjalot en plet met een vork. Laat goed doorbakken. Voeg het vruchtvlees van de courgette toe en laat nog even stoven. Kruid de vulling met peper, zout en Provençaalse kruiden. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukken en voeg op het einde bij de vulling.
Vul de courgettehelften met de vulling. Werk af met de fetakaas. Laat nog 5 tot 10 minuten gratineren in de oven. Spoel de veldsla en dresseer op een bord. Leg er de courgettes bij en werk af met de fijngehakte peterselie.